Finn økonomisk sikkerhet med et kredittkort

Mange går rundt med en drøm om alltid å ha penger til rådighet. Tenk hvis man kunne kjøpe en TV, merkevarer eller luksus akkurat når man hadde lyst til det? De fleste ville synes at det var en fantastisk mulighet, men drømmen forblir en drøm for de fleste. Dette skyldes at det er de færreste som tenker over at det faktisk kan la seg gjøre. Har du et kredittkort så har du alltid penger å kunne bruke, og det er ingen som blander seg i hva du skal bruke pengene på. I denne artikkelen skal vi se nærmere på fordelene ved å ha et kredittkort.

Kredittkortet er ditt økonomiske sikkerhetsnett

Den største fordelen ved kredittkortet er at du aldri kan gå tom for penger. Uansett hvem du er og hvordan dine vaner med forbruk er så er dette en sikkerhet som du ikke bør si nei til. Hvis du en måned skulle gå tom for penger tidlig på måneden, så kan du enkelt bruke kredittkortet ditt og fortsette med å kjøpe dagligvarer hele måneden. Du slipper da å skulle leve av havregrøt og pasta med ketchup sist på måneden.

Du kan også bruke kredittkortet hvis du er et luksusdyr. Finner du luksusvarer eller merkevarer i en butikk når du shopper, som du egentlig ikke har råd til å kjøpe for ditt vanlige rådighetsbeløp, så kan du enkelt ta ditt kredittkort i bruk og kjøpe det allikevel. Du behøver da aldri å gå glipp av å kjøpe verdens feteste jakke, sko osv.

Den nest største fordelen ved kredittkortet er at du ikke behøver å bruke det for å ha det. Du kan derfor få ovenstående økonomiske sikkerhet uten at du behøver å bruke kortet. Selv om du aldri før har slitt økonomisk på slutten av måneden så kan det jo skje en dag, og hva gjør du da? Mange finner en trygghet i å ha et kredittkort som de kan ta i bruk hvis det skulle bli nødvendig.

Kredittkortet kommer med mange fordeler

Når du har et kredittkort, får du alltid masse fordeler med. Ofte får du nemlig en form for rabatt når du har et kredittkort. Du kan med fordel undersøke hvilke fordeler de forskjellige kredittkortene tilbyr og heretter kan du velge det som gir rabatter på flest av de tingene som du normalt er forbruker av. Det kan være at du må dra langt for å komme på jobben og derfor kjører mye bil, eller at du og familien ofte drar på bilferie. I dette tilfellet kan du med fordel skaffe deg et kredittkort som gir deg rabatt på bensin. Er du derimot en stor shopaholic, kan du med fordel skaffe deg et kredittkort som gir rabatt i butikker eller internettbutikker som selger de tingene som du oftest kjøper. Reiser du mye så finnes det også et kredittkort med fordeler til deg. Du kan enkelt finne et kredittkort som gir deg rabatt på en reiseforsikring, avbestillingsforsikring, forsikring på bagasjen, flyreise eller hotelloppholdet. Det er derfor gode penger å spare hvis du velger et kredittkort som gir deg rabatter på ting som du i forveien bruker.

Kredittkort er internasjonale, og du kan derfor både bruke det her hjemme og i utlandet. Du behøver derfor ikke å tenke på å skulle veksle valuta når du skal reise, når du har et kredittkort. Slik unngår du at du sitter inne med ubrukelige reisevaluta fra en destinasjon som du ikke kommer til å besøke igjen med det samme. Samtidig har du en ekstra sikkerhet hvis ditt vanlige betalingskort skulle bli stjålet mens du er i utlandet.

Du kan ofte få en rentefri periode på ditt kredittkort. Det betyr at du gratis kan låne penger hvis du betaler dem raskt tilbake igjen. Det er ofte helt overkommelig hvis du kun har brukt kredittkortet til å heve noen hundre eller tusen kroner mer enn du hadde. Men har du brukt en kreditt på 250.000 kr., er det usannsynlig at du kan rekke å betale det tilbake innenfor din rentefrie periode. Men heldigvis har de fleste kredittkort en lav rente sammenlignet med vanlige lån. Du skal derfor ikke betale mye penger i renter hvis du trenger lenger tid til å betale din kreditt tilbake.

Når du oppretter et vanlig lån, er du bundet av faste månedlige avdrag som du skal betale. Dette kan godt være frustrerende hvis man ikke har like mange penger til den slags hver måned. Du unngår denne fastsatte betalingsplanen hvis du skaffer deg et kredittkort fremfor et vanlig lån. Med kredittkortet kan du selv bestemme hvor mye og hvor ofte du vil betale av på din kreditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *