Hva er et Maestro-kort?

Det finnes mange forskjellige typer kredittkort, og ikke alle har begrep om hva forskjellene er mellom de. Jeg vil i dette innlegget snakke om Maestro-kort og hva det kan brukes til.

Mange forveksler et Maestro-kort med et MasterCard og det er ikke helt riktig.
Et Maestro-kort er i utgangspunktet et kredittkort, der du bare kan bruke pengene som er på kortet. Du kan ikke overtrekke med dette kortet slik man kan med en rekke andre kort. På den måten kan du være sikker på at du ikke bruker mer enn du har. Derfor er det mange mennesker som helst unngår å ha et kredittkort som har et Maestro-kort.

kredittkortonline_banner.jpg

Du kan angivelig bruke Maestro-kort på rundt 22000 forskjellige steder i landet, og du kan både bruke det i butikker, minibanker, på bensinstasjoner etc. I tillegg kan du også bruke det i utlandet. Nesten uansett hvor du er i verden kan du bruke et Maestro-kort.

Det er noen ting du bør være oppmerksom på dersom du får deg et Maestro-kort. Det kreves et gebyr hvis du bruker det til å ta ut penger fra minibanker.

I butikker kan du bruke det uten å betale gebyr. Noen steder i utlandet kan du også finne butikker som krever et gebyr for bruk av kortet. Selvfølgelig er det noe du må ta hensyn til, men det er ikke et spesielt høyt gebyr, så det burde være overkommelig for langt de fleste.

Maestro-kort er absolutt et veldig godt alternativ for dem som ikke føler seg komfortabel med å bruke et kredittkort, og kanskje tror de ikke kan kontrollere det at man har anledning til å overtrekke kontoen.
Så hvis du ønsker et kredittkort, men ikke ønsker overtrekksmuligheten, så kan du glede deg over et Maestro-kort i steden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *