Hva er et Maestro?

Turen har nå kommet til Maestro i denne lille «konseptuelle guide» som vi legger ut her på kreditguide.dk. Ideen er å konsist formidle enkelte fakta og innvie dere i noen av de forskjellige tingene som den finansielle bransjen handler om.

 

Kortet «Maestro» er ikke så utbredt blant norske forbrukere. Kortet er egentlig bare et vanlig kredittkort som kan brukes på mange ulike områder: butikker, restauranter, hoteller, bensinstasjoner, kiosker og dagligvarebutikker. Det er dog en stor ulempe, og kanskje grunnen til at mange nordmenn velger bort denne korttype, som du ikke kan bruke til å betale med på Internett.

1

Det koster ikke noe å bruke kortet i butikker i Norge. Det er derfor gunstig i forhold til dette med gebyrer. Noen butikker i utlandet tar gebyr ved bruk av kortet, men du kan spørre om dette i butikken. Det må imidlertid sies at hvis du hever kontanter i en bank eller minibank i Norge så koster dette 2% av beløpet du hever.

 

Fleksibiliteten er i verdensklasse; helt «top notch», og du kan betale med kortet hvor som helst i verden – hele ca 24 millioner steder over hele verden aksepterer dette kortet. Dette er virkelig en fordel hvis du er i ferd med å reise eller er på ferie. Du trenger ikke tenke på å bestille valuta eller betale vekslegebyr til banken.

 

En ulempe med Maestro-kort er at hvis du mister eller glemmer PIN-koden, så kan du ikke bare få en ny PIN-kode, du må få et helt nytt kort, og regningen her kan være kjedelig. Mine undersøkelser viser at de fleste tilbyderne tar ca 240 kroner for å gi deg et erstatningskort. Kunden, selvfølgelig, må betale fra egen lomme.

 

Skulle du komme i den ubehagelige situasjonen at kortet har blitt stjålet og brukt av en annen part, så vil de fleste utbydere av dette kortet ha en selvrisiko på 1.200 kroner, hvor de så dekker større tap opp mot 9200 kroner. Dette hvis du for eksempel har glemt å informere banken så snart som mulig om misbruk, eller har indirekte bidratt til at PIN-koden kunne finnes slik at kortet kunne brukes. PIN-kode og kort må man passe på å oppbevare separat – aller helst lære seg utenat.

 

Alt i alt, Maestro er et kjempeflott kort som du kan få mye nytte av dersom du reiser mye eller bare handler mye i butikker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *