Hva er løpetid på et lån?

Løpetid er et konsept som er ganske viktig å vurdere i forbindelse med det å anskaffe et lån. Derfor tror jeg det også er viktig å vurdere konseptet her på denne bloggen.

Når du tar opp et lån skjer det typisk at alle vilkårene for lånet blir avtalt og du vil da få utbetalt en sum penger. Disse pengene skal gradvis betales tilbake – for det er jo snakk om lånte penger.

Generelt, betyr dette at løpetiden på lånet er bare den tiden du bruker på å betale tilbake lånet ditt. Løpetiden kan selvsagt variere mye fra lån til lån.

kredittkortonline_banner1.jpg

Dette betyr også at det kan være betydelige forskjeller i hvor lang løpetid du bør «velge» eller foretrekke, da dette kommer mye an på de behovene du mener du har.

Videre kan løpetidsbetingelsene også variere fra lån til lån. For enkelte lån vil løpetiden på forhånd være avtalt til for eksempel 2 år, mens ved andre lån ikke være avtalt helt spesifikt slik at lånet bare løper og gradvis nedbetales i form av renter og avdrag.

En god tommelfingerregel når det kommer til lån og løpetid er at jo lenger løpetid, dess lavere rente vil det typisk være. Men dette gir ofte seg selv fordi du da har mer tid til å tilbakebetale lånet gjennom renter. Hvis man har en lav rente på et kortsiktig lån, så vil man til slutt sitte igjen med et relativt høyt restbeløp.

Det er en god idé å gjøre seg opp en mening om hvor lang løpetid man ønsker når man låner penger, og hva som er riktig for ens økonomiske situasjon og de behov man har.

De fleste forbrukerlån som tilbys på Internett tilbyr fleksible vilkår, slik at det er mulig å tilpasse og justere lånet i henhold til egne behov. Dette er en stor fordel ved disse lånene som man bør utnytte. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *