Hva er VISA-Electron?

Man må starte ett sted dersom man prøver å få en oversikt over alle de kort-alternativene som man til slutt har fått her i Norge. De fleste kjenner de vanligste kredittkort som Visa og Mastercard.Men det finnes også flere andre typer, og Visa Electron er et av dem.

 

Kredittkortet VISA-Electron fant sin vei inn på det norske markedet i 2003 og har siden fått betydelig innpass hos mange brukere. Som mange andre kort kan dette brukes både i banke og butikker – både i Norge og i resten av verden.

 

Det unike med et Elektron kort og hva som egentlig skiller kortet fra f.eks Visa kredittkort er at det er basert på et online system. Dette betyr at det bare kan brukes i online elektroniske terminaler. Det kan for eksempel ikke benyttes til betaling i en gammel kredittkortmaskin som ikke er elektronisk (online).

1

Derfor er slikt som kortnummer og personlig informasjon ikke «opphøyet» eller preget inn på kortet, men skrevet ned på kortet som ren tekst.

 

For å utdype akkurat denne «Elektron» delen så betyr det at kortet vil være online med banken som har utstedt det til kunden.. Dette igjen betyr at bankens system for eksempel kontrollerer om det er penger tilgjengelig på kortet før en transaksjon kan gjøres.

 

Med andre ord, er det ikke mulig å bruke mere penger enn man har tilgjengelig, slik som man kan på flere andre kort som for eksempel Visa og Mastercard. Er du mer en «forbruker» type, vil jeg heller anbefale et forbrukslån eller et annet kredittkort der det er mulig å kjøpe på kreditt eller gå i minus på kortet. (det er ikke mulig å overtrekke sin konto med et VISA-Elektron).

 

Det nasjonale og internasjonale perspektivet som kortet tilbyr er en av grunnene til at mange velger det. Det er lett å ta med seg på ferie i innland og utland, men motsatt VISA kan man ikke overtrekke sin konto.

 

Tar man utgangspunkt i for eksempel Nordeas tilbud, så er det mulig å heve 15.000 kr. pr. døgn i Nordeas automater, mens det kun er mulig å heve 5000 kr. i andre automater rundt omkring i landet pr. døgn. Dette er for sikkerhets- og konkurransemessige årsaker.

 

Kortet utstedes av mange forskjellige banker, og disse kan så vidt jeg vet sees på visa.dk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *