Kredittkort eller lån? Hva skal jeg velge?

Som student kan det være vanskelig å få et lån fra banken, men det er heldigvis ikke den eneste muligheten. Du har fortsatt mange alternativer som du kan velge mellom, hvis du trenger litt ekstra penger. Du kan for eksempel låne penger på nettet eller skaffe deg et kredittkort. Her i denne artikkelen kan du lese om fordelene med både lån og kredittkort, så du lettere kan velge det alternativet som passer best til deg.

Det beste kredittkortet til studenter

Et kredittkort er et godt alternativ, hvis du ofte trenger penger til ting i hverdagen. Det kan for eksempel være at du har et lite underskudd sist på måneden, eller at du vil ha penger til små ting, som en kinotur eller en tur på byen.

Det er ikke alle som vet at de kan få et kredittkort selv om de er studenter. Det er fordi mange av de som tilbyr kredittkort stiller krav til kundene sine. Det kan for eksempel være et krav om en fast inntekt på 150 000 kr i året. Det er ikke alle studenter som har det, men de kan som regel fortsatt få et kredittkort. Et godt eksempel på et kredittkort til studenter er det fra Bank Norwegian. Det er et kort som alle kan få uansett hva de tjener. Kredittkortet kommer også med en del rabatter og fordeler som er gode å ha, hvis man skal reise med Norwegian.

Noe av det beste med å velge et kredittkort i stedet for et lån, er at du slipper å betale renter med et kredittkort. Kortet kommer stort sett alltid med en rentefri periode, og det gjelder også kredittkortet fra Bank Norwegian. Med et Bank Norwegian Visa får du en rentefri periode på 45 dager. Det betyr at du ikke skal betale renter for pengene du bruker med kredittkortet, hvis du betaler dem tilbake innenfor 45 dager. Det er en stor fordel for studenter som trenger et kredittkort som en økonomisk buffer. Hvis du av en eller annen grunn ender med å bruke alle pengene du har før måneden er slutt, så kan du begynne å bruke kredittkortet som betalingskort. Når du da får lønn eller lån fra Lånekassen, kan du betale pengene tilbake og du slipper å betale renter på lånet du har tatt.

I de månedene du har god økonomi, kan du la kredittkortet ligge hjemme i skuffen. Det er ingen krav om at du skal bruke kredittkortet hver måned, og du vil i mange tilfeller kunne finne et kort som er gratis å ha. Det gjør kredittkortet til et godt alternativ, hvis du bare trenger en backup, eller hvis du ofte bruker litt flere penger enn du egentlig har.

Det beste lånet til studenter

Et lån til studenter passer stort sett best, hvis de vil kjøpe noe nytt og dyrt, her og nå. Det kan for eksempel være en ny datamaskin til skolen, en bil eller bare en reise i sommerferien.

Å ta et lån på internett kan ha mange fordeler i forhold til å ta et fra banken. Den største fordelen for studenter er at de som regel vil bli godkjent som lånere, hvis de søker på nettet. Det kan være vanskelig å overtale banken til å gi deg et lån, når du er student. Den neste fordelen er at du vil få pengene inn på kontoen ganske raskt. Når du låner penger på nettet, vil du som regel ha pengene på kontoen allerede dagen etter du har akseptert låneavtalen. Sammenlignet med banken er det ekstremt hurtig. Et banklån kan ta flere uker å få gjennom.

Når det kommer til lån, så har Bank Norwegian også noen gode tilbud til studenter. De kan tilby deg et lån selv om du bare er 18 år gammel. Det er en stor fordel nettopp fordi alder ofte er en av tingene som begrenser studenter, når det kommer til lån. Mange låneutbydere krever at søkeren er minimum 23 år gammel, og noen vil også at de skal være 25 år.

Med et lån fra Norwegian kan du låne helt opp til 350 000 kroner. Det er penger som du kan bruke på akkurat hva du vil. Vi anbefaler at du bare låner pengene som du trenger akkurat nå, og ikke blir fristet til å ta et større lån. Du vil alltid kunne søke om et nytt lån senere, hvis du skulle få bruk for det. Med et større lån, vil du få penger som du ikke trenger akkurat nå, men du vil fortsatt skulle betale rentene.

Rentene på et lån er som regel lavere enn på et kredittkort, men hvis du tar et lån så skal du helt sikkert betale renter. Med et kredittkort kan du unngå rentene, hvis du husker å betale pengene tilbake innefor den rentefrie perioden.

Når du skal velge mellom et kredittkort eller et lån, skal du gjøre det ut i fra hvilke behov du har. Hvis du bare skal ha et lite lån, som du kan tilbakebetale om en måned, så er et kredittkort det beste valget. Da slipper du renter og du kan utnytte de fordelene som kommer med kortet. Du sparer for eksempel penger hvis du reiser med Norwegian og samtidig har et kredittkort fra Bank Norwegian. Hvis du på den andre siden trenger et større beløp, som du kommer til å bruke litt tid på å betale tilbake, så er et forbrukslån et bedre valg. Da får du en lavere renter, og derfor også et billigere lån.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *