Kredittkort er bedre enn kontanter på alle måter

Jeg ser dessverre ofte at det er mange som fortsatt går rundt med kontanter i stedet for kredittkort. Noen har til og med kontanter liggende hjemme, noe som er en stor risiko. Hva hvis noen bestemmer seg for å begå innbrudd? Eller det oppstår brann. Personlig, har jeg aldri kontanter på meg, og det gjør at jeg føler meg mye tryggere og komfortabel i hverdagen. Som jeg ser det, er kredittkortet bedre enn kontanter på alle mulige måter. Både når det gjelder sikkerhet, fleksibilitet og komfort. Kredittkoret gir deg bare flere muligheter og det kan brukes til så mye mer. I dette innlegget kommer jeg til å forklare i detaljer, hvorfor jeg synes kredittkortet er bedre.

1. Større sikkerhet med kredittkort enn med kontanter

Grunnen til at jeg først byttet fra kontanter til kredittkort, var at jeg så hvordan kredittkortet var mye sikrere. Et kredittkort er beskyttet med en pin-kode og er mye mindre synlig, sammenlignet med kontanter. Et kredittkort trekker mindre oppmerksomhet, og hvis du mister det, kan du få det sperret i løpet av minutter. Det er en sikker løsning. Hvis du mister kontanter, så er de vekk.

Når du har et kredittkort, vil banken også følge med på hvordan det brukes. Hvis de oppdager unormal aktivitet, trekker de pengene tilbake i tilfelle noen har lurt seg inn på nettbanken din eller har stjålet kredittkortinformasjon. Sammenlignet med kontanter, vil du aldri få de erstattet eller tilbakebetalt, hvis de blir stjålet.

Man skal også huske at et kredittkort tar mindre plass og veier mindre enn kontanter. Spesielt mynter kan være irriterende og slitsomme å ha i lommen, og de lager også lyder. Kredittkortet er mer komfortabelt å gå rundt med, og det er en av de store fordelene kortet har, hvis man sammenligner med kontanter.

2. Bedre hygiene med kredittkort enn med kontanter

Hygiene er et annet punkt jeg gjerne vil dra frem, når vi snakker om kredittkort i forhold til kontanter. For ikke så lenge siden leste jeg en artikkel i avisen, hvor forfatterne hadde undersøkt hvilke land som hadde de skitneste pengene. Jeg forventet at det ville være noen av de landene som har en generelt dårlig hygiene, som også hadde de skitneste pengene. Hvem ville ikke gjort det?

Til min overraskelse viste det seg at penger i Skandinavia er de verste i Europa. Det viste seg at kontanter i Danmark hadde over 40 000 forskjellige bakterier på seg, og er derfor de best bakteriefylte i Europa. Artikkelen spekulerte også på sundhetsrisikoen ved å bruke kontanter, og hvor lett man kan spre sykdom med dem.

Dette er hygieneproblemer man kan unngå ganske lett, alt man trenger å gjøre er å bytte ut kontanter med et kredittkort. Kontanter skifter hender hele tiden, mens et kredittkort er privat og noe bare du bruker. Det betyr også at det bare er dine egne bakterier du kommer i kontakt med. Det vil uten tvil gjøre hygienen din bedre og vil samtidig minimere risikoen for å bli syk. Derfor anbefaler jeg å bytte ut kontantene med et kredittkort.

 3. Flere muligheter med kredittkort enn med kontanter

Dette er den tredje grunnen til å si at kredittkort er bedre enn kontanter. Kredittkortet kommer med flere muligheter, og mulighetene du har med kontanter, har du også med et kredittkort. Kredittkortet har navnet sitt nettopp fordi det gir deg kreditt. Hvis økonomien ikke har det så bra, eller at kontoen din har gått i null (noe som kan skje for alle), kan kredittkortet redde deg. Det kan brukes som et betalingskort selv om du ikke har penger på kontoen og føler seg fattig. Det kan brukes selv om du har støtt på den økonomiske bunden.

Dessuten gir mange kredittkort også rabatter på forskjellige produkter. Det er en fordel man ikke skal glamme, for du kan spare mye i siste ende. Hvis du som meg er en storforbruker av noen utvalgte produkter, kan du spare mye på å skaffe deg et kredittkort. Fordelene som kortet kommer med, kan man ikke dra nytte av, hvis man alltid skal betale for ting med kontanter. Mange kredittkort tilbyr for eksempel en gratis reiseforsikring, hvis du betaler over halvparten av reisen med kortet.

Derfor skal du bytte ut kontantene med et kredittkort – gjør det i dag!

De tre argumentene jeg har lagt frem i artikkelen over, leder meg videre til mitt egentlige budskap: bytt ut kontantene og skaff deg et kredittkort. Det er både sikrere, mer hygienisk og det er mye mer fleksibelt. Et kredittkort er bare bedre enn kontanter på alle mulige måter. I tillegg kan du spare penger med forskjellige rabatter som kredittkortene kommer med. Kortene har flere fordeler.

Du kan skaffe deg et nytt kredittkort allerede i dag. Hvis du søker etter kredittkort på nettet, er det viktig å finne et kort som passer til behovene du har. Det mener jeg er noe av det viktigste, når man skal finne et nytt kredittkort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *