Kredittkortet har flest fordeler

Når du skal låne penger, så skal du overveie dine muligheter. Det finnes nemlig mange forskjellige typer av lån, og hvis du ikke passer på så kommer du til å velge en låntype som ikke er riktig for deg. I denne artikkelen vil vi fokusere på fordeler og ulemper ved å låne penger med et kredittkort.

Fordeler ved kredittkortet

Kredittkort gir stor frihet til forbrukeren. Dette gjelder både i form av bruken av et kredittkort, men også når det kommer til tilbakebetalingen. Man bestemmer nemlig selv hvor mye man vil betale av på sitt kredittkortlån, og når man vil påbegynne sin tilbakebetaling.

Når du skaffer deg et kredittkort, så skal du velge hvor stor kredit du vil ha på kortet. Det er mulig å få kredittkort med en kreditt på helt opp til 125.000 kr. Det er de færreste som har bruk for så mange penger og kredittkort finnes også i mye mindre størrelser. For eksempel kan du finne kredittkort på 25.000 kr.

Jo lavere kreditten er på det kortet du søker om er, jo større er sandsynligheden for at du vil bli godkjent som kredittkortinnehaver. Som utgangspunkt er det ikke store krav til de som vil ha et kredittkort. Som oftest skal du kun oppfylle følgende betingelser:

–        Du skal være minst 18 år gammel

–        Du skal være norsk statsborger

Men noen kredittkorttilbydere har større krav til deres kunder. Til gjengjeld er kredittkorttilbyderne noen av de eneste lånetilbydere som tillater at man er registrert som dårlig betaler. Man kan altså godt få et kredittkort med en kreditt selv om man er registrert som dårlig betaler.

Kredittkortet er en bekvemmelig lånemåte. Du kan nemlig bruke kredittkortet som betalingsform i de fleste butikker – både her hjemme og også i utlandet. Du skal altså ikke gjentatte ganger låne penger. Når du først er godkjent til å ha en kreditt av en viss størrelse, kan du bruke pengene i det tempoet som du ønsker.

Den største fordelen ved kredittkortet er friheten omkring tilbakebetalingen. Du kan betale på et kredittkort når du har lyst. Har du en kreditt på 25.000 kr., kan du altså bruke de 25.000 kr., uten at du behøver å betale dem tilbake med en gang. Det er ingen månedlige avdrag når du har brukt penger på et kredittkort, og derfor er det helt opp til deg når du ønsker å betale de lånte pengene tilbake.

Ulemper ved kredittkortet

Det er generelt høye renter på kredittkort. Som forbruker betaler man for at man selv kan bestemme når og hvor mye man vil betale av på sitt lån. Til gjengjeld tilbyr mange kredittkorttilbydere at man betaler sine kredittkortregninger når man får lønn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *