Pass på bankkortet når du handler

Vi hører det igjen og igjen: pass på bankkortet når du handler. Mange tyver har blitt bedre til å avlure koder og deretter stjele kortet. Det resulterer i at kortet ditt fort blir brukt i forskjellige automater og butikker og dette uten å være mistenksomt fordi den riktige koden blir brukt hver gang. Jeg beskytter alltid min pinkode når jeg bruker bankkortet mitt, men man kan allikevel aldri være helt sikker. Jeg har før vært ute for at bankkortet mitt har blitt stjålet og brukt med den rette koden. Før jeg oppdaget skaden var det brukt 10.000kr på kortet mitt.

Heldigvis dekket banken min over tapet, men som det så ofte er med banker, så var prosessen ikke akkurat rask. Det gikk for det første litt tid før jeg fikk tilbake for det tapte beløpet og for det andre gikk det flere uker før jeg fikk et nytt bankkort. Jeg behøver kanskje ikke å nevne at jeg følte meg ganske hjelpeløs i den perioden. Jeg hadde ingen penger og ikke noe kort. Plutselig oppdaget jeg hvor avhengig jeg var av mitt bankkort.

Derfor gikk jeg til anskaffelse av et kredittkort. Jeg gjorde det ikke med sikte på å skifte ut bankkortet mitt, men jeg ville bare være sikker på at hvis jeg noensinne skulle miste bankkortet igjen, så hadde jeg et ekstra kort med penger på. Jeg har faktisk ikke brukt kredittkortet siden den gangen jeg fikk meg det, men jeg angrer ikke på at jeg fikk meg et.

Jeg får en form for ro når jeg vet at jeg ikke skal bekymre meg om bankkortet blir stjålet. Jeg vet at jeg kan bruke kredittkortet mitt de fleste steder, og jeg vet at det ligger klart hjemme i skuffen og bare venter på å bli brukt. Jeg behøver ikke engang å aktivere det. Det er også grunnen til at jeg alltid har det med når jeg skal reise til utlandet. Jeg vil være sikker på at jeg har en ekstra betalingsmulighet hvis det skulle skje noe.

Inntil videre har jeg heldigvis ikke hatt bruk for det, men jeg vet at hvis jeg en dag skulle stå i en situasjon hvor jeg mister bankkortet så har jeg alltid et ekstra kort jeg kan stole på og bruke inntil jeg får meg et nytt bankkort. Derfor oppfordrer jeg alle til å skaffe seg et kredittkort, spesielt når det går så mange tyver rundt på jakt etter bankkort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *