Slik kan du gjøre feilkjøp til en gullgruve!

Vi kjenner vel alle sammen til det, at julen plutselig gikk litt fort, at det bare skulle kjøpes 10 obligatoriske julegaver, men at julefølelsen og kreativiteten dalte i takt med at køen på kjøpesenteret ble lengre og lengre gjennom måneden. Vi klarte oss gjennom rutinene i desember, men julegavene ble kanskje ikke helt så bra som våre venner og familie skulle ha ønsket seg. Men i alle fall for mitt vedkommende, var jeg veldig glad når jeg kjøpte den siste gaven og tiden var nesten løpt fra meg.

Problemet er bare det, at de fleste andre som jeg kjenner, tilsynelatende også ble rammet av den samme desperasjonen i slutten av desember. Og nå står jeg selv i den andre enden, og jeg har fått en hel del, ja, unnskyld uttrykket, men tull, som jeg bare vil bli kvitt. Men det er virkelig ikke så lett å finne motivasjon til å stå i lange køer med masse mennesker på størrelse med en folkevandring i Syria. ’’Heldigvis’’ er det ikke første gang jeg står i denne situasjonen og jeg har med tiden innsett at det heller ikke vil bli den siste. Derfor har jeg undersøkt mulighetene for å gjøre denne situasjonen til noe positivt, og med tiden har jeg funnet ut av, at bunken med ubrukelige julegaver ikke bare kan gjøres om til noe positivt, men at den faktisk kan hjelpe veldig med å finansiere akkurat det jeg ønsker meg!  For du kan heldigvis omsette feilkjøpene, som andre har gjort på dine vegne, til litt av en gullgruve, om du kjenner til de riktigste triksene.

I år satt jeg igjen med en hel masse dyr julepynt som jeg ærlig talt aldri noensinne vil få bruk for, samt en masse bøker om samfunn og politikk som jeg kanskje kunne tenke meg å lese, men som jeg allerede har tilgang til gjennom jobben min. Derfor har jeg en hel del julegaver som skal byttes. De fleste butikker gir gjerne pengene i retur, og denne muligheten har jeg virkelig begynt å benytte meg av. Tidligere, rett etter jul, fikk jeg en hel del tilgodelapper og gavekort på butikker som jeg nesten aldri handlet hos – og til slutt ble gavekortene og tilgodelappene brukt til å kjøpe andre ubrukelige ting, fordi jeg fikk panikk og kjøpte det første og det beste jeg kunne finne, noe som jeg kanskje en gang kunne få behov for. Men den dagen kommer jo som vi alle vet, aldri, og det der med å bytte ting man har kjøpt fra en byttet julegave blir bare alt for mye mas og tull for min del. Men med muligheten «pengene tilbake» fikk jeg i stedet kontanter som jeg kunne bruke akkurat der jeg hadde lyst. I fjor ble det en reise og i år har jeg bestemt meg for å kjøpe et par lekre støvletter som jeg har ønsket meg i lang tid.

Men det sier seg selv, at selv om jeg får pengene tilbake fra alle julegavene, så har jeg ikke råd til å finansiere mine egentlige ønsker. Normalt pleier jeg å ta ut noen penger fra sparekontoen for å gjøre kjøpene mulige. Men på grunn av finanskrisen har jeg ikke all verdens med penger på sparekontoen min i år etter at jeg har brukt dem på julegaver til andre. I år vil jeg derfor supplere pengene jeg får tilbake fra julegavene med et lite forbrukslån, og fordi jeg har «julegavepengene» kan jeg ta opp et mindre lån enn jeg ellers ville ha gjort – og derfor kan jeg godt tillate meg å gi noe spesielt til meg selv i år! Ellers må jeg vente nok et år til neste januarsalg – og det har jeg virkelig ikke tålmodighet til. Så for meg blir det en liten kreditt som jeg kan starte året med, men jeg er ikke nervøs for å skulle betale det tilbake, når det dårlige januar-budsjettet er ute av bilde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *