Tre gode råd til å unngå bedrageri med ditt kredittkort

Det mest bekymringsfulle ved å ha et kredittkort er frykten for at en svindler får fatt i det og misbruker det. Ofte dekker banken dog for det mistede beløpet hvis det lykkes tyven å få hevet penger på ditt kort, men kun hvis du har utvist forsiktighet. Derfor er det også svært viktig at man først og fremst minimerer risikoen for at en tyv i første omgang får suksess med å stjele kortet ditt. På bakgrunn av dette har vi her lagd tre simple, men svært effektive råd som du kan bruke til å gjøre dine forholdsregler med i forbindelse med ditt kort.

1. Oppbevar kortet ditt sikkert – både ute og hjemme
Det er viktig at man alltid vet hvor éns kort er. Hvis man konstant har styr på hvor kortet befinner seg, så er risikoen for at det blir stjålet også mye mindre. Sørg derfor alltid for at ditt kort er oppbevart et sikkert sted, uansett om du går på gaten eller er på besøk hos fremmede. Ha kortet et sted på kroppen, hvor du til enhver tid vil oppdage det hvis en person forsøker å frarøve deg det. Dette kan for eksempel gjøres ved å oppbevare kortet i en dyp lomme som sitter tett på kroppen.

2. Beskytt din pinkode med noe stort – ikke kun din hånd!
De fleste kortinnehavere har blitt bombardert med at de skal huske å beskytte deres pinkode hver gang de bruker deres kort til å betale med. De fleste bruker kun deres hånd til dette, men undersøkelser har vist at tyvene fortsatt kan avlure din kode til tross for dette. Derfor er det en stor sikkerhetsmessig fordel å benytte f.eks. en avis til å holde for når man taster sin kode. Det gjør synet mye mer begrenset for de omkringstående personer.

3. Ikke bruk en pinkode-husker – lær din kode utenat
Det har blitt veldig populært å bruke en såkalt pinkode-husker til å skrive sin kode på, og heretter oppbevare denne i lommeboken sin. Koden skal skrives i noen forskjellige felter, slik at man kun umiddelbart kan se hvilke fire tall som inngår i koden. Disse pinkode-huskere utleveres oftest til folk som har problemer med å huske deres kode. Problemet med disse pinkode-huskere er bare at hvis hele din lommebok blir stjålet med både kredittkort og pinkode-husker, så kan det gå veldig galt. Nåtidens kredittkortsvindlere er utrolig begavede og kan lett finne smutthuller til din kode ved bare å være i besittelse av din pinkode-husker sammen med kortet. Det beste rådet er derfor å droppe huskeren og i stedet lære koden utenat i hodet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *